Δεκεμβρίου 01, 2007

1 Δεκεμβρίου 2007 - Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS


Πρωτοεμφανίστηκε το 1981 και έκτοτε έχει σκοτώσει 28 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο: το AIDS (ακρωνύμιο του Acquired Immune Deficiency Syndrome - Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας) είναι η ασθένεια που σε 20 χρόνια θα αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS που εορτάζεται κάθε 1η Δεκεμβρίου – ημερομηνία που καθιερώθηκε το 1988 – οι οργανώσεις Υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η εκστρατεία ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αναποτελεσματική. Όπως κατέδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos που διεξήχθη στις επτά χώρες από αυτές που απαρτίζουν την ομάδα των G8 – εκτός Ρωσίας -, ο ένας στους τρεις εφήβους δήλωσε ότι γνωρίζει ελάχιστα για τη νόσο.

AIDS - HIV virus, η ανικανότητα του ανθρώπινου οργανισμού να ανταπεξέλθει επιτυχώς απέναντι σε οποιουδήποτε είδους αρρώστια.

Η πρώτη μέρα του Δεκέμβρη είναι καθιερωμένη παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

..κοινοποίηση είναι το κλειδί.

Κοινοποιώντας ένα 'πρόβλημα' ουσιαστικά το απομυθοποιείς. Ο σκοπός της χαριτωμένα διπλωμένης κόκκινης κορδελίτσας είναι το πέρασμα αυτού που όλοι φοβόμαστε (και σαν λέξη μόνο) στην συνείδηση μας. AIDS.
Οι φορείς το μόνο που δεν χρειάζονται είναι η εγκατάληψη απο το κοινωνικό σύνολο. Το AIDS δε σε σκοτώνει. Αφήνει έναν τρίτο ιό να επιδράσει ελεύθερα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Eγώ νοιάζομαι! ΕΣΥ ??

Δεν υπάρχουν σχόλια: